Teknik Gezi – AFAD Arama Kurtarma Birliği – 29 Nisan 2016

29 Nisan 2016 tarihinde LOGI 472 Afet Lojistiği Dersi kapsamında İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne (AFAD  Arama Kurtarma Birliği’ne) teknik gezi gerçekleştirilmiştir.

Bu gezide AFAD’ın arama ve kurtarma imkânları, kurtarma ekibi ve ekibin eğitimler açısından nasıl farklılaştığı, olası bir afet durumunda (deprem, sel, kimyasal,nükleer, vb. bir felakette) AFAD’ın görevi, hangi durumda ya da durumlarda devreye girdiği, neler yaptığı, kullandığı bilgi teknolojileri ve lojistik açıdan koordinasyonun nasıl sağlandığı, kriz yönetimi ve risk yönetimi ve afet yönetim sistemleri hakkında detaylı bilgi edinilmiştir.

Ayrıca gezi kapsamında AFAD’ın depoları, kullandığı araç ve ekipmanlar tanıtılmış ve öğrencilerimize küçük bir tatbikat örneği gösterilmiştir. Bu gezi aracılığıyla afet durumunda lojistik koordinasyonun önemi öğrencilerimizin katılımıyla canlı uygulamalarla gösterildiğinden teorik bilgilerin pratikle birleştirilmesi açısından faydalı olmuştur.

IMG_1246 IMG_1249 IMG_1291IMG_1294IMG_1324